Interactieve kaart

Interactieve kaart

Klant:  makelaar 
Sector:  immobiliën 
Groote: 8 – 14 medewerkers 
Producten en diensten: Microsoft Acces, SQL server, Bing maps 

 

Situatie

Door het bewerken van heel wat informatie in Excel over bepaalde woningen of andere gebouwen zoals; de omgeving van een gebouw, het bouwjaar, enz. Is het niet zo evident om daarvan een duidelijk overzicht van te krijgen en dit te kunnen overleggen met een klant. Vaak worden notarissen geconfronteerd met volgende probleemstellingen.

 

  • Foto’s koppelen aan relevante dossiers vraagt soms te veel werk
  • Er is geen geografisch inzicht in de verzamelde datapunten
  • En er is weinig controle op de ingevoerde data

 

Het minpunt is dat er dus meer tijd verloren gaat door het blijven achter zoeken van bepaalde gegevens in Excel en heb je geen duidelijk overzicht van de gegevens.

 

Oplossing

Met de schattingsregistratie app kan je gemakkelijk de omgeving van een gebouw gaan vergelijken aan de hand van een geografisch kaart. Met de filter kan je het type gebouw, stad/gemeente, … ingeven en het dan vergelijken aan de hand van de selectie data met de afstand die je wenst. Het voordeel daarvan is dat je gemakkelijk de gegevens van een gebouw kan achterhalen en tonen aan een klant.

 

Ook wordt er een validatie voorzien bij het ingeven van nieuwe te schatten eigendommen. Eens de data helemaal ingevoerd is, kunnen de fouten meteen gedetecteerd worden.

 

Daarnaast kan je ook met behulp van de schattingsregistratie app zelfstandig foto’s van een woning of andere plaatsen. Aan de hand van dit systeem bespaar je tijd en moet je niet fysiek verplaatsen.

 

 

 

 

Impact

Door middel van de schattingsregistratie app:

 

  • Bespaar je tijd en heb je de mogelijkheid om op andere dingen te focussen.
  • Je hebt ook een betere zicht op bepaalde data ’s en voorkom je drukte.