Koerier applicatie

Koerier applicatie

Klant: Medisch Labo
Sector: Labo
Groote: 20- 30 medewerkers
Producten en diensten: Microsoft SQL Server, Microsoft Access, Microsoft Power Apps, Microsoft Power Automate

Situatie

Elk bedrijf welke periodiek ophalingen of leveringen moet uitvoeren weet dat de planning en uitvoering hiervan niet evident en tijdrovend kan zijn. Zeker als dit nog georganiseerd wordt op papier of in Microsoft Excel. Vaak wordt er gewerkt met vaste routes en personen maar er komt altijd wel een extra stopplaats bij of is er plots een koerier ziek… Daar moet de applicatie ook vlot overweg mee kunnen.

Oplossing

Wanneer u de planning opmaakt in uw back-office applicatie, is deze onmiddellijk raadpleegbaar in de koerier applicatie. Het is zo dat er koerier meerdere routes kunnen gedefinieerd worden op een dag en dat elke route bestaat uit verschillende stopplaatsen. In onderstaand voorbeeld zijn dit stopplaatsen waar er bloedstallen opgehaald moeten worden. Deze zijn ook voorzien van een barcode welke gescand kan worden. Als extra functie slaat de applicatie ook de GPS coördinaten op zodat men realtime de koeriers kan volgen.

Impact

Door deze applicatie is het eenvoudig om een planning van routes en stopplaatsen op te maken en wordt de koerier begeleid in het uitvoeren van zijn rondes. Indien hij de weg niet kent, kan hij vanuit de applicatie Waze opstarten om de routebegeleiding te starten.